5
Ca la Font

Cera d'abella, 100 g

Descripció bàsica

Cera natural que fan les abelles del gènere Apis en els seus ruscs.

0 Valoracions

7.26(IVA incl.)

Descripció

La cera d’abella és un producte obtingut en fondre els panells que formen el rusc de les abelles del gènere Apis, amb aigua calenta i filtrant-ho diverses vegades per remoure les partícules i restes orgàniques del rusc.

La cera d’abelles és sobretot èsters d’àcids grassos de diversos alcohols de cadena llarga. Habitualment les abelles els cal consumir uns 8kg de mel per poder produir 1kg de cera. Un dels principals usos de la cera d’abella son els panells que ha duent fet la base dels ruscs en cera per tal de facilitar el creixement dels mateixos a mans de les abelles i que no ho tinguin que fer-ho de nous.

 


Propietats i característiques



Apte per a alimentació (E-901), cosmètica i apicultura.

Es presenta en format granulat per facilitar la seva manipulació en el pesat del material o en l’elaboració dels preparats.


-Color: groc a amarronat.
-Olor: típica olor a mel.
-Sabó: característic a producte apícola


Pes específic: aproximadament 0,96 g/cm³ (a 20ª C)


El punt de fusió és: 62-65ªC
L’índex d’acidesa és: 17-24 mg KOH/g
Glicerols i altres poliols: <=0,5%
Ceresines, parafines i altres ceres: absents
Solubilitat amb esperit de vi (etanol) escassa.
Molt soluble amb cloroform, èter i greixos vegetals.
 


Usos i aplicacions



S’empra des d’antiguitat per les seves propietats cosmètica i terapèutiques.

En cosmètica s'usa per a tindre cura de la pell delicada especialment seca en forma de cremes o ungüents, cataplasmes, barres labials, cremes netejadores i mascaretes facials a causa de les propietats antiinflamatòries i cicatritzants de molts dels seus components.

A més a més suavitza, hidrata i alimenta la pell ajudant a prevenir-la de l’envelliment cutani.

Aporta en les formulacions d’emulsions propietats emol·lients també d’una textura plàstica i elàstica donant-li consistència a les emulsions.

També s'empra com a additiu alimentari i en formulacions farmacèutiques.

Igualment, és obvi, que s’empri per a fabricar espelmes. Les espelmes de cera d’abella són les més naturals i que cremen net i sense fums.

També s’empri per enllustrar el calçat o mobles.

S’utilitza en instruments musicals de percussió.

Amb altres ceres es pot fer cera per modelar.

Fitxa del producte

Producte català Parcialment
Origen català del component i matèries primeres Si
Etiquetatge en català No
Producte sostenible 100%
Producte cooperatiu No
Productes recomanats
0 Review(s)

Àcid cítric, 1 Kg

8.32€
0 Review(s)

Bicarbonat de sodi, 1 Kg

3.94€
0 Review(s)

Descalcificador Llevesn, 500 ml

6.26€ /0.00l
0 Review(s)

Descalcificador Llevesn gel, 1 L

7.88€ /0.00l
0 Review(s)

Desgreixant Rós, 500 ml

9.63€ /0.00l
0 Review(s)

Desinfectant Teuch, 1 L

4.73€ /1.00l
0 Review(s)

Multiusos Tinilip, 500 ml

5.52€ /0.00l
0 Review(s)

Netejador de terres Noinin, 1 L

5.51€ /1.00l
0 Review(s)

Percarbonat de sodi, 1 Kg

7.31€
0 Review(s)

Carbonat de sodi.

4.43€